lørdag 24. mars 2012

Heklet pynt

Jeg har laget meg te-lys staker og små godisskåler av heklede brikker.  Men jeg hadde problemer med å få til en stivelse. Første runde ble total fiasko. Dette er andre runde, og jeg er egentlig ikke fornøyd med stivelsen denne gangen heller, særlig ikke på skålene. 


Jeg brukte potetmel til stivelsen jeg lagde, men jeg vil ha dem så stive at det kjennes som om de kan knekke liksom. Disse er ikke så harde. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få det til. Noen har foreslått sukkerlake, men jeg har lest at det ikke er noe særlig for katter, de kan visst spise det som er stivet på den måten..?!


Lyset skinner fint igjennom synes jeg, så om jeg får dem enda stivere blir jeg veldig fornøyd. Har du en supersikker oppskrift på stivelse som blir virkelig stivt, blir jeg veldig glad om du deler. :)


Jeg kommer nok til å stive disse skålene en gang til når jeg kommer over en sikkelig stiv oppskrift. =P

 

7 kommentarer:

 1. Kjempesøte hekleskåler og telysestaker!!
  Hanne

  SvarSlett
 2. hemmelig beundrer24. mars 2012 kl. 14:36

  Helt nyyydelige staker og skåler! Nesten like fint som skaperen, men bare nesten ;)

  SvarSlett
 3. Hihi, en hemmelig beundrer faktisk. WOW. :D Tusen takk til både deg og injosa. :))

  SvarSlett
 4. Kjempesøte :-) I denne bloggen er det tips om å stive heklebrikker, med annet enn bare sukker http://strikkelidenskap.no/2011/08/25/heklede-skaler/

  SvarSlett
 5. Åh, jeg ble helt nostalgisk av de heklede skålene. Min bestemor hadde slike stivede skåler stående. Hun brukte alltid sukkerlake til å stive dem :)

  SvarSlett

Hyggelig om du skriver noen ord.♥

Related Posts with Thumbnails